«Майстер-клас « Інтеграція екологічних і хімічних знань у навчальному процесі»
22 вересня у науково-дослідній лабораторії «Екологія і освіта» був проведений майстер клас з визначення якості продуктів харчування для студентів 2 курсу напряму підготовки «Хімія, інформатика». Ініціатором виступила завідувач лабораторії, доцент Гончаренко Ганна Євдокимівна.
Студенти і в теоретичному і практичному плані навчилися визначати якість харчових продуктів, яка залежить від факторів сфери виробництва і умов вирощування, технології їхнього оброблення; факторів сфери розподілу – зберігання, транспортування, реалізації; сфери споживання – короткочасного зберігання, споживання і засвоєння.
Під час майстер-класу звучали доповіді студентів про придатність продуктів харчування для задоволення певних потреб людини, визначення їх якості за характерними властивостями, її зміна залежно від порушення технології виробництва, зберігання та транспортування, відповідність вимогам стандартів тощо.
Теоретичний матеріал був підкріплений практичним визначенням вмісту нітратів у продуктах харчування, які вирощували студенти на своїх присадибних ділянках у порівнянні із продуктами ринкового збуту.
Вважаємо, що такий майстер-клас є посильним внеском у інформування студентів про вирощування та споживання екологічно чистої продукції.
|